Lillad

Peet on väga heaks kaaliumi ja foolhappe allikaks. Foolhappevajadus on suurenenud fertiilses eas naistel. Peedis leidub ka betaiini. Betaiinil arvatakse olevat positiivne mõju põletikulistele protsessidele inimeste organismis.

Tatrapuder punase peedi ja tilliga

  • 2,5 dl tatart
  • 7,5 dl vett
  • 450 g keedetud peeti
  • 2 spl oliiviõli
  • 1 suur sibul
  • 1 küüslauguküüs
  • 2 spl hakitud värsket tilli või münti
  • soola, purustatud musta pipart
  • serveerimiseks hapukoort

Kuumuta suurel pannil õli, lisa hakitud sibul ning prae 5 minutit. Lisa purustatud küüslauguküüs ja prae veel pool minutit. Lisa eelnevalt kuival pannil 6–8 minutit röstitud tatratang ning keev vesi, maitsesta soola ja pipraga. Kata pott kaanega, alanda kuumust ning hauta tasasel tulel 15–20 minutit, kuni kogu vesi on tatrasse imendunud ja tatratang on pehme. Sega juurde väikesteks kuubikuteks lõigatud peet ja kuumuta veel 2–3 minutit. Sega juurde till või münt. Serveerida võid hapukoore ja grillitud seentega.