Punased

Tomatis sisaldub rohkelt lükopeeni ja E-vitamiini. Lükopeenil võib olla ennetav toime teatud vähivormide vastu. E-vitamiin on vajalik viljakuse tagamiseks.

Supp röstitud
paprikatest ja tomatitest

  • 2 punast paprikat
  • 3 küpset tomatit
  • veidi oliiviõli
  • 1 väike sibul
  • 3 dl köögiviljapuljongit
  • soola, musta pipart
  • serveerimiseks paar lehte värsket basiilikut

Lõika paprikad pooleks, eemalda seemned ning pane väiksesse ahjuvormi. Maitsesta soola ja pipraga ning rösti 200-kraadises ahjus tund aega. Kolmveerand tunni pärast pane ahju ka tomatid. Samal ajal hauta peenestatud sibul väheses köögiviljapuljongis pehmeks, selleks kulub umbes 15 minutit. Võta paprikad ja tomatid ahjust välja, pane kaussi. Kata kauss toidukilega ning lase neil veidi jahtuda. Seejärel eemalda tomatitelt ja paprikatelt koor (soovitatavalt kausi kohal, et koorimise käigus eralduv mahl alles jääks). Pane tomatid ja paprikad potti sibula juurde, lisa ülejäänud puljong ning maitseained ja kuumuta keemiseni. Keeda paar minutit. Lase taas veidi jahtuda ja püreesta. Seda suppi võid serveerida nii kuumalt kui ka külmalt.