Rohelised

Spargelkapsas on väga hea foolhappe allikas ja ta sisaldab ka rikkalikult kaltsiumi. Foolhape omab suurt rolli loote närvisüsteemi normaalsel arengul, kaltsiumi on vaja, et luud püsiksid tugevad.

Hautatud linnuliha
spargelkapsa ja porgandiga

  • 1 kg kana või kalkunit
  • 300 g spargelkapsast ehk brokolit
  • 200 g porgandit
  • 2 spl õli
  • veidi vett või köögiviljaleent
  • 1 sibul
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 spl nisujahu
  • 3 spl hapukoort või 1 spl võid
  • soola, maitserohelist (petersell, meliss, pune, tüümian)

Tükelda kana- või kalkuniliha koos luudega ja pruunista poole koguse õliga. Tõsta pruunistatud linnuliha haudepotti ja vala peale vesi või köögiviljaleem ning pisut soola. Lisa õlis hautatud sibul, purustatud küüslauk ning puhastatud ja tükeldatud porgandid ja spargelkapsas. Kata pott kaanega ja hauta liha pehmeks. Maitsesta soola ja ürtidega. Veidi enne hautamise lõppu lisa või või hapukoorega segatud jahu, keeda läbi. Serveerimisel lisa hakitud peterselli ning paku koos keedetud kartulite ning toorsalatiga.